eten | drinken | muziek

Ons teamHet witte café bij de brug

,,Het is misschien een cliché, maar wij zien dit als een uitdaging.” Cobus Prins tapt een Kornuit. Sinds oktober 2015 is hij de uitbater van Café Baard annex dorpshuis. ,,Zeg maar de waard van Baard, ” lacht hij. ,,Het is natuurlijk, gezien mijn leeftijd – ik ben inmiddels zestig – ook een avontuur. Maar we hebben ons goed voorbereid, er zijn goede afspraken gemaakt met het verenigingsleven in het dorp en met de stichting die eigenaar is van het pand. Samen met mijn vrouw Aggie Brouwer en onze zoon Boyd gaan we het café, het dorpshuis en het dorp Baard op de kaart zetten. We hebben er zin in.”

Zijn Cobus en Aggie vooral bezig met de bediening van de cafégasten, Boyd zwaait de scepter in de goed geoutilleerde keuken van Café Baard. De Bolswarder kok heeft behoorlijk veel ervaring opgedaan. Hij werkte bij de marine in de kombuis en bereidde daar met zijn collega’s honderden maaltijden voor de manschappen. Vervolgens kookte hij in enkele grote restaurants aan de Spaanse kust. Voordat hij met zijn ouders naar Baard kwam, werkte Boyd in de keuken van de befaamde Pizzeria Pingjum.
In Café Baard (anno 1914) presenteert Boyd nu zijn specialiteit: spareribs (900 gram). En natuurlijk staan er ook andere smakelijke maaltijden op de menulijst. Wat te denken van heerlijke kipsaté, wraps of een enorme Hamburger. Boyd gaat werken met wisselmenu’s.

Hoewel het aantal tafels in het cafégedeelte beperkt is, kunnen ook grotere groepen reserveren. Boyd: ,,We maken in die gevallen gebruik van de bovenzaal. Die ruimte, zeg maar het dorpshuis, is daar op berekend. Je zou het niet zeggen, maar er kunnen makkelijk honderd mensen in. Dus zeer geschikt voor feesten en partijen.”

Cobus, Aggie en Boyd hebben volop plannen. Aggie: ,,Als het weer een beetje meezit, ontvangen wij onze gasten graag op het terras. Met uitzicht op de Bolswarder Trekvaart. Wat wil je nog meer?”

Door de muzikale achtergrond van de ‘Waard van Baard’ onderhoudt Cobus nog steeds veel contacten met musici uit het hele land. ,,Ik wil beslist dat we met enige regelmaat bands of solisten naar Baard halen. Ik weet dat dit door de mensen hier gewaardeerd wordt. Niet alleen culinair maar ook op cultureel gebied moet ons café het bruisend hart van het dorp worden. Het witte café bij de brug. Waar eten, drinken en muziek centraal staan.”

 

 

 

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons
woensdag 24th november 2021, 16:17
De Greidhoeke

Stamppot van Cafe baardVRIJDAG 26 & ZATERDAG 27

❄️❄️❄️STAMPPOT BUFFET ❄️❄️❄️

Buiten wordt het guur, maar binnen maken wij het gezellig!!!!

Vanaf 17.00 - 19.45 kan je komen genieten van een heerlijk bord boerenkool/ hutspot stampot. Voor de vleeseter kan er worst of rollade met jus bij. We sluiten af met een lekker ijsje. 17,50 per persoon.

Opgave tot as donderdag 25 november. Mis het niet, kom met je gezin of lief, we hebben beperkt plaats!!

Delen wordt zeer gewaardeerd !
... MeerMinder

Stamppot van Cafe baard
zaterdag 24th april 2021, 11:00
Cafe baard

Beste mensen. Het is zover Çafe Baard'stopt er mee. Na vijf mooie/drukke/zware jaren, is het voor ons gebeurt.
Gezondheid, corona, werkzaamheden aan de brug en nare verwikkelingen met stichting dorpshuis zorgen voor deze beslissing. Van de regering mogen de terrassen straks weer open, maar die van ons blijft dicht vanwege deze omstandigheden. Wel kunt u eten bestellen t/m 2 mei.
het afscheidsbericht volgt.
Aggie, Boyd en Cobus.
... MeerMinder

Meer berichten
Brugbediening Baard

De waard van Baard was ook de brugwachter van Baard

Bezoekers
  • 75378Totaal:
  • 2Vandaag:
  • 11Gisteren:
  • 87Vorige week:
  • 16 september 2018Vanaf: